Risico's van een bank laag houden met goede dashboards

Risico's van een bank laag houden met goede dashboards

De afgelopen twee jaar was een deel van onze experts druk bij een grote Nederlandse systeembank. Hier hebben we hun risicomanagement verbeterd, zodat de bank meer inzicht heeft en eenvoudiger goede rapportages kan versturen en risico’s laag houden.

Operational Control Dashboard

De bank moet goede rapportages aanleveren aan De Nederlandse Bank en de Europese Centrale Bank. Daarvoor heeft de bank gekozen voor een dashboard-oplossing (Operational Control Dashboard), dat de risicoscores van alle IT-applicaties van de bank beheert en inzichtelijk maakt. Daardoor hoeft de bank minder geld opzij te zetten voor risico-afdekking.

De rol van ShareValue

In eerste instantie zat een van onze medewerkers bij de bank voor het beheer van dit dashboard. Gaandeweg veranderde het project: er was een eerste en tweede versie van het systeem, maar het werd tijd voor een derde versie. Een versie met meer mogelijkheden voor upgrades en een eenvoudige, eenduidige manier van invoer van gegevens. Door deze verandering in het project, werd ook de vraag aan onze medewerkers anders. Uiteindelijk zaten vijf van onze experts bij deze bank.

De bank was al in bezit van een BI-Stack, waar onze experts een nieuwe API en Front-End voor hebben geschreven. Toen versie 3 af was en goed in gebruik, was het nog niet klaar; het was tijd voor versie 4!

Naar tevredenheid afgerond

Versie 4 is intussen naar tevredenheid afgerond en wordt goed gebruikt. ShareValue blijft aanwezig bij de bank voor andere projecten en deels het beheer van het Operational Control Dashboard.

Kunnen we voor jou ook iets betekenen op het gebied van Development of beheer? Laat het ons weten! Mijn collega’s en ik denken graag mee welke rol wij in jouw project kunnen vervullen.

Deel deze pagina:

Lees ook deze klantcases

We willen je nog veel meer laten zien

We willen je nog veel meer laten zien

Cookies beheren