Een digitale maatwerkoplossing voor compliance en certificering

Een digitale maatwerkoplossing voor compliance en certificering

QSN Risicomanagement heeft een digitale maatwerkoplossing gebouwd. Het resultaat is een online platform waarin klanten hun processen toegankelijk kunnen maken voor medewerkers en tegelijkertijd compliance kunnen aantonen.

  • Digitale maatwerkoplossing
  • Klantreis met SharePoint online
  • Volledig geïntegreerd in Microsoft 365 en Microsoft Teams
  • Veilige procesomgeving en overal te gebruiken

QSN Risicomanagement

QSN Risicomanagement helpt organisaties bij het vertalen van normen naar processen. Daarbij gaat het vaak over wetgeving, klanteisen of bijvoorbeeld ISO certificaten als ISO 9001 en ISO 27001. Zij hanteren daarbij een praktische aanpak en proberen vooral aan te sluiten bij wat er allemaal al is. Compliance en certificatie wordt veelal geassocieerd met procedures en handboeken. Dat past niet goed in de huidige tijd, waarin steeds meer mensen online werken en online registraties bijhouden. Omdat veel klanten Microsoft-gebruiker zijn, is gezocht naar een platform dat past in de bestaande omgeving. Zij zijn daarbij uitgekomen bij SharePoint omdat het op eenvoudige wijze processen toegankelijk maakt en een goede zoekfunctie kent.

RMS 365

Dit heeft geleid tot het risicomanagement platform RMS 365. Samen met de ShareValue-experts Bert en Gerhard is nagedacht over de inrichting van dit systeem en de wijze waarop we dit systeem zo eenvoudig mogelijk kunnen uitrollen. ShareValue heeft geholpen met de bouw van dit systeem, dat bestaat uit een beheermodule en een gebruikersomgeving.

De rol van ShareValue

Onze expert Bert heeft meegewerkt aan de eerste versies van RMS 365. Denk hierbij aan de databases, webapplicaties en de klantreis. Daarna is onze expert Gerhard aan de slag gegaan met de Front-End van RMS 365. Er is veel overleg geweest en intensief samengewerkt.

De maatwerkoplossing met SharePoint Online

QSN heeft eerst onderzocht wat de wensen zijn van klanten rondom het digitaliseren van managementsystemen. Samen met de experts van ShareValue is nagedacht over technische en functionele specificaties. Al snel is besloten om de documentopslag SharePoint Online te gebruiken en om klantreizen aan te maken middels een maatwerkoplossing. De klantreis maakt de processen digitaal toegankelijk en zorgt voor herkenning en samenhang.

In deze maatwerkoplossing kan QSN een SharePoint-portaal inrichten voor klanten, waarbij er drie niveaus aan documentatie kunnen worden gegenereerd en alle noodzakelijke templates in één keer beschikbaar worden gesteld. Daarmee kan compliance worden gedemonstreerd en kunnen signaleringsfuncties op acties of verouderde documenten worden ingericht. Zo kan de klant gebruik maken van de kracht van SharePoint Online, zonder dat kennis van SharePoint Online nodig is.

RMS 365 is volledig geïntegreerd in Microsoft 365 en Microsoft Teams, hierdoor is deze procesomgeving overal en veilig te gebruiken. De klanten kunnen de omgeving ook personaliseren en aan laten sluiten bij de eigen huisstijl. QSN heeft nu een online platform in handen dat voor veel klanten ingezet kan worden en past bij de tijd van nu.

Inmiddels werken de eerste klanten met RMS 365 en zijn er nog genoeg ambities voor de nabije toekomst.

Zoeken jullie ook hulp bij het digitaliseren van processen en het realiseren van compliance? Neem dan zeker contact met ons op!

Het is fijn om met de experts van ShareValue te kunnen samenwerken en af en toe te kunnen overleggen.

Het is fijn om met de experts van ShareValue te kunnen samenwerken en af en toe te kunnen overleggen. Dat maakt dat je snel kunt reageren op klantspecifieke wensen of technische vragen.

Nicolette Wijling Directeur QSN
Over ShareValue

We willen je nog veel meer laten zien

{description}

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier
{description}

Heb je een Microsoft 365 expert nodig?

Neem contact met ons op