Presenteer en analyseer je Power BI gegevens Live in PowerPoint

Blog

Met Power BI (Power Business Intelligence) ben je in staat om geautomatiseerd data te verzamelen, visualiseren en presenteren in overzichtelijke rapportages en dashboards. Met de komst van een Power BI-invoegtoepassing voor PowerPoint presenteer je jouw data live, interactief met filter en inzoom mogelijkheden direct in je presentatie.


Deze BI-invoegtoepassing voor PowerPoint is één van de uitgebrachte updates op het Power Platform die deze maand voor iedereen toegankelijk is gemaakt.


Om deze invoegtoepassing te kunnen gebruiken, heb je op zijn minst een actief Power BI account en gratis licentie nodig.
 

Alles om ons heen is in beweging. Zo ook jouw data. Wanneer je de laatste getallen wilt tonen in een belangrijke presentatie, wil je liever niet de data tonen van een half uur geleden d.m.v. een afbeelding, maar direct live kunnen inzien.  

Als je een Power BI rapportage dia wilt maken heb je de link (URL) van de Power BI pagina nodig. Deze link kan je vervolgens invoegen in de nieuwe bijgekomen Power BI optie in het Lint van PowerPoint. Nadat het rapport is opgehaald zie je deze direct terug in de presentatie.

Conclusie

Vandaag de dag is PowerPoint al een krachtige oplossing om je resultaten te presenteren. Of je nu de jaarcijfers van de lokale voetbalvereniging wil presenteren of de kwartaalcijfers met je werknemers wilt doornemen. Met deze integratie van Live Power BI rapporten ben je in staat om dit nog verder uit te breiden en kan je tijdens het presenteren de data van verschillende kanten bekijken en analyseren.

Wil je meer weten over deze functionaliteit of over het Power Platform in het algemeen, neem dan gerust contact op met ons zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Joost
Auteur Joost Consultant

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Joost willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op
{description}

Heb je een Power Platform expert nodig?

Neem contact met ons op
{description}

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier