Oplossingen implementeren met AI in het Power Platform

Blog

Wanneer je als grote organisatie met oplossingen werkt binnen het Power Platform, is het raadzaam om een Application Lifecycle Management (ALM) te implementeren. Hiermee kan je de aanpassingen die je wil maken op de in productie draaiende oplossingen op een veilige en gebruiksvriendelijke manier implementeren.

Met de nieuwste update van deze maand wordt er door middel van AI een omschrijving gemaakt van jouw gemaakte aanpassingen in de nieuwe oplossing-versie die je wilt implementeren. Hoe dat werkt? Leg ik je verder uit in deze blog.

Wat is Application Lifecycle Management (ALM)?

Voordat we deze update verder beschrijven, wil ik je wijzen op de documentatie van Microsoft over ALM. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd wat het betekent en hoe je het kan implementeren binnen jouw omgeving.

Wat zijn oplossingen?

Oplossingen zijn het mechanisme voor het implementeren van ALM in Power Apps en Power Automate.

Wanneer je met oplossingen werkt, kunnen deze snel erg complex worden en bevatten ze vaak tientallen componenten die moeilijk te scheiden en samen te vatten zijn. Wanneer je deze oplossingen i.c.m. pijplijnimplementaties (ALM) gaat implementeren op de gewenste omgevingen (Test, Productie), moeten beheerders de oplossingen zelf eerst openen om inzicht te krijgen wat er precies is veranderd ten opzichte van de vorige versie.

Door makers tijdens de implementatie van de oplossing te helpen bij het automatisch genereren van een nuttige oplossingsbeschrijving met AI, voorkom je onnodig werk van een beheerder.

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan bij de Power Platform-omgeving waar de oplossing staat. (make.powerapps.com).
  2. Nu gaan we naar de tab Oplossingen en selecteren we een onbeheerde oplossing om te implementeren.
  3. We kiezen nu voor: Selecteer Pijpleidingen in het linker navigatievenster, en vervolgens Implementeren op de opdrachtbalk.
  4. Kies de fase waarin je de oplossing wilt implementeren, en selecteer Hier implementeren.
  5. Kies Nu implementeren of plannen voor Later en selecteer vervolgens Volgende in het rechterdeelvenster.

Bij de laatste stap op de overzichtspagina van de implementatie, zie je de door AI gegenereerde oplossingsoverzicht. Deze wijzigingen zijn nog aan te passen. Pas als je op Toepassen drukt, worden de wijzigingen opgeslagen in de oplossingen.

Conclusie

Met pijplijnimplementaties (ALM) neem je al veel werk uit handen. Nu met deze aanpassing wordt het implementeren steeds makkelijker, veiliger en gebruiksvriendelijker. Het ziet er naar uit dat AI een steeds grotere rol gaat krijgen binnen het Power Platform. Ik ben erg benieuwd wat de volgende aanpassing gaat worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functionaliteit? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Deel deze pagina:
Joost
Auteur
Joost
Consultant

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Joost willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Heb je een Power Platform expert nodig?

Neem contact met ons op

Weten welke expert op dit moment beschikbaar is?

Neem contact met ons op
Cookies beheren