Nieuwe AI-tijdperk met Microsoft 365 Copilot

Blog

De technologische vooruitgang staat nooit stil, en Microsoft blijft innoveren om de productiviteit en efficiëntie van zijn gebruikers te verbeteren. Met de introductie van Microsoft 365 Copilot, een geavanceerde AI-gestuurde assistent, breekt er een nieuw tijdperk aan voor praktische AI in het dagelijkse werk.

Microsoft 365 Copilot is geïntegreerd met de bekende producten Excel, Word, PowerPoint, Teams en Outlook, waardoor het een zeer waardevolle aanvulling is op de Microsoft 365-suite.

In deze blog bespreken we drie belangrijke redenen waarom Microsoft 365 Copilot de productiviteit verhoogt en waarom dit een revolutionaire stap is voor AI in de werkwereld. Daarnaast laat ik ook nog zien wat voor praktische dingen je per Office product daadwerkelijk kan met Microsoft 365 Copilot.

Tijdsbesparing en efficiëntie

De integratie van Microsoft 365 Copilot met de vertrouwde producten betekent dat gebruikers sneller en efficiënter kunnen werken. Microsoft 365 Copilot kan complexe taken en berekeningen uitvoeren, waardoor de gebruiker tijd bespaart en zich kan concentreren op andere belangrijke taken. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch genereren van rapporten in Word, het analyseren van gegevens in Excel, het creëren van aantrekkelijke presentaties in PowerPoint en het organiseren van je e-mails in Outlook. Deze tijdsbesparing en efficiëntie leiden tot hogere productiviteit en betere prestaties voor organisaties van elke omvang.

Verbeterde samenwerking

Microsoft 365 Copilot biedt geavanceerde mogelijkheden voor samenwerking en communicatie tussen teamleden. Door real-time suggesties en aanbevelingen te geven, helpt Copilot teamleden om effectiever samen te werken aan projecten en documenten. Bovendien kan Microsoft 365 Copilot ook helpen bij het plannen van vergaderingen, het bijhouden van actiepunten en het beheren van deadlines, wat de communicatie en samenwerking binnen teams stroomlijnt.

Toegankelijkheid en gebruiksgemak

AI kan soms intimiderend zijn, maar Microsoft 365 Copilot is ontworpen met gebruiksgemak en toegankelijkheid in gedachten. Het past zich aan de unieke behoeften van de gebruiker aan, leert voortdurend bij en biedt hulp en suggesties op basis van de voorkeuren en werkstijl van de gebruiker. Dit maakt het toegankelijk voor gebruikers van alle niveaus, van beginners tot experts, en vergroot de acceptatie van AI-gestuurde oplossingen in de werkomgeving.

Hoe praktisch wordt AI in Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams?

Excel

Copilot helpt je in Excel om je gegevens te analyseren en te verkennen. Stel Copilot vragen over je dataset in begrijpelijke taal, niet alleen in formules. Het onthult correlaties, stelt wat-als-scenario's voor en suggereert nieuwe formules op basis van je vragen. Hierdoor ontstaan er modellen die je helpen om je gegevens te verkennen zonder deze te wijzigen. Identificeer trends, creëer krachtige visualisaties of vraag om aanbevelingen om verschillende resultaten te bevorderen. Hier zijn enkele voorbeeldopdrachten en prompts die je kunt proberen:

  • Laat zien in welke maand de meeste nieuwe gebruikers erbij zijn gekomen
  • Genereer een grafiek van de winst van de afgelopen 3 maanden
  • Welk product was het meest populair tussen [datum 1] en [datum 2]?

Word

Copilot helpt je in Word met het schrijven, bewerken, samenvatten en het creëren van tekst. Met slechts een korte prompt, maakt Copilot in Word een eerste concept voor je en haalt indien nodig informatie uit je hele organisatie. Copilot kan inhoud toevoegen aan bestaande documenten, tekst samenvatten en secties of het hele document herschrijven om het samen te vatten. Je kunt zelfs voorgestelde tonen krijgen - van professioneel tot gepassioneerd en informeel tot dankbaar - om de juiste snaar te raken. Copilot kan je ook helpen je schrijven te verbeteren met suggesties die je argumenten versterken of inconsistenties gladstrijken. Hier zijn enkele voorbeeldopdrachten en prompts die je kunt proberen:

  • Schrijf een projectvoorstel van twee pagina's op basis van gegevens uit [een document] en [een spreadsheet]
  • Vat de derde alinea samen. Verander de toon van het document in informeler
  • Creëer een concept van één pagina op basis van deze ruwe schets
  • Verander de opmaak en design van [dit document] naar de stijl van [dit document]

PowerPoint

Copilot helpt je in PowerPoint om je ideeën om te zetten in indrukwekkende presentaties. Als een partner in verhalen vertellen, kan Copilot bestaande geschreven documenten omzetten in presentaties met sprekersnotities en bronnen of een nieuwe presentatie starten vanuit een eenvoudige prompt of schets. Verkort lange presentaties met één klik en gebruik je begrijpelijk geschreven taalopdrachten om lay-outs aan te passen, tekst opnieuw op te maken en animaties perfect te timen. Hier zijn enkele voorbeeldopdrachten en prompts die je kunt proberen:

  • Maak een presentatie van vijf dia's op basis van een Word-document en voeg relevante stockfoto's toe
  • Maak deze presentatie korter tot een samenvatting van drie dia's
  • Herschik deze drie opsommingstekens in drie kolommen, elk met een afbeelding
  • Voeg overgangen toe aan alle dia’s

Outlook

In Outlook werk je samen met Copilot in je inbox, zodat je minder tijd besteedt aan het sorteren van e-mails en meer tijd kan besteden aan beter, sneller en gemakkelijker communiceren. Copilot kan lange, ingewikkelde e-mailthreads met meerdere personen samenvatten. Met als doel niet alleen te begrijpen wat er is gezegd, maar ook de verschillende standpunten van elke persoon en de open vragen die nog moeten worden beantwoord te belichten. Reageer op een bestaande e-mail met een eenvoudige prompt of zet korte notities om in heldere, professionele berichten, door informatie te halen uit andere e-mails of content waar je al toegang tot hebt binnen Microsoft 365. Gebruik schakelaars om de toon of lengte van je bericht aan te passen. Hier zijn enkele voorbeeldopdrachten en prompts die je kunt proberen:

  • Vat de e-mails samen die ik vorige week heb gemist terwijl ik weg was. Markeer belangrijke items
  • Schrijf een reactie waarin je hen bedankt en vraagt om meer details over hun tweede en derde punt; verkort dit concept en maak de toon professioneel
  • Nodig iedereen uit voor een "lunch en leer" over nieuwe product lanceringen komende donderdag om 12 uur. Vermeld dat de lunch wordt verzorgd

Teams

Copilot in Teams neemt je veel werk uit handen waardoor je meer kan focussen op het samenwerken. Klik op de afbeelding voor een video. Copilot helpt je effectiever te vergaderen, snel op de hoogte te zijn van het gesprek, belangrijke discussiepunten te organiseren en de belangrijkste acties samen te vatten, zodat de hele groep weet wat daarna moet gebeuren. In je chat haalt Copilot antwoorden op specifieke vragen voor je op of vertelt je over alles wat je hebt gemist, zonder de stroom van discussie te onderbreken.

Door Copilot toe te voegen aan je vergaderingen en gesprekken, heb je nu ook een krachtig hulpmiddel voor algemene taken zoals het creëren van vergaderagenda's op basis van chatgeschiedenis, het identificeren van de juiste personen voor vervolgacties en het plannen van de eerst volgende vergadering. Hier zijn enkele voorbeeldopdrachten en prompts die je kunt proberen:

  • Vat samen wat ik gemist heb in de vergadering. Welke punten zijn tot nu toe naar voren gebracht? Waar zijn we het niet over eens binnen dit onderwerp?
  • Maak een tabel met voor- en nadelen voor [onderwerp dat wordt besproken]. Wat moeten we nog meer overwegen voordat we een beslissing nemen?
  • Welke beslissingen zijn genomen en wat zijn enkele voorgestelde vervolgstappen?
  • Maak notulen van de vergadering en deel dit via Teams

Conclusie

Microsoft 365 Copilot markeert het begin van een nieuw tijdperk voor praktische AI in de werkwereld. Door het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van de samenwerking en het bieden van een toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface, heeft Microsoft 365 Copilot de potentie om een game changer te zijn voor organisaties van elke omvang. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor Microsoft-specialisten, consultants en gebruikers die streven naar optimale efficiëntie en effectiviteit in hun dagelijkse werkzaamheden.

Met de integratie van Microsoft 365 Copilot in de populaire producten van Microsoft, zoals Excel, Word, PowerPoint en Outlook, wordt de kracht van AI naar de vingertoppen van de gebruikers gebracht. Deze naadloze integratie zorgt voor een vloeiende overgang naar een AI-gedreven werkomgeving en maakt het gemakkelijker voor teams om samen te werken en de vruchten te plukken van deze revolutionaire technologie.

Nu is het alleen nog wachten tot Microsoft Copilot beschikbaar is voor iedereen. Zodra dit het geval is geven wij een update.

Meer lezen?

Om meer te weten te komen over Microsoft 365 Copilot en de vele mogelijkheden die het biedt, bezoek hier de officiële blogpost. En als je de gehele presentatie van Microsoft wilt zien bekijk deze dan via YouTube.

Deel deze pagina:
Raymon
Auteur
Raymon
Developer

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Raymon willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere berichten

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier

Heb je een Microsoft 365 expert nodig?

Neem contact met ons op
Cookies beheren