Cv’s automatisch genereren met onze cv-generator

Blog

ShareValue heeft veel cv’s die constant up-to-date worden gehouden. Wanneer een opdrachtgever op zoek is naar een expert, is het belangrijk dat de cv’s die ShareValue presenteert duidelijke en recente ervaringen en kennis weergeven. Cv-documenten met de hand bijwerken kan erg tijdrovend zijn. Ook is dit proces erg foutgevoelig en worden veel onderdelen van het cv keer op keer herschreven, of handmatig vertaald, in plaats van modulair hergebruikt.

Bij ShareValue zijn innovatieve ideeën altijd welkom, zeker wanneer dit een belangrijk bedrijfsproces verbetert. Zo zijn we dus ook innovatief aan de slag gegaan met het verbeteren van het cv-proces, met een cv-generator.

Intern ontwikkeld

In 2019 is bij ShareValue een intern team begonnen met het ontwerpen en implementeren van de cv-generator. Er waren meerdere ideeën aanwezig, maar uiteindelijk hebben we besloten om een applicatie te ontwikkelen met een ASP.NET core Back-End en een Angular Front-End. De applicatie-structuur is gebaseerd op het DAO (Data Access Object) pattern, wat ervoor zorgt dat de datalogica los staat van de businesslogica. Dankzij het DAO pattern kan de businesslaag zonder referentie naar de datalaag getest worden, en andersom ook. Het streven is naar een unittest code coverage van 100%. De Front-End Angular applicatie staat los van de Back-End en communiceert via een REST API. Met een full-stack team staat de basis van de applicatie al snel online. Met een complete ontwikkelstraat waarin wordt getest met unittests en automatisch wordt gebouwd en gepubliceerd naar cloud hosting in Azure.

Centrale database

De centralisatie van cv-gegevens versterkt de mogelijkheden van de cv-generator enorm. Het samenstellen van een cv kan door de expert worden gedaan, maar ook door de salesafdeling. Binnen ShareValue delen veel medewerkers dezelfde certificaten en ervaringen. Dit is mede dankzij de visie voor het onderling delen van kennis en de sterke investeringen in opleidingen, trainingen en certificeringen. Het centraal definiëren van herbruikbare cv-modules voorziet iedereen van mooi en duidelijk geschreven teksten over de relevante expertises.

Wanneer een expert al lange tijd werkzaam is, dan kan een cv erg lang zijn en vol ervaringen staan. Dit kan een overwelmend effect hebben op de lezer, die graag de voor zijn of haar uitvraag specifieke informatie wil zien. In de cv generator kan de salesafdeling eenvoudig selecteren welke ervaringen en certificeringen wel of niet in een cv komen te staan. Met deze filters zijn wij in staat om alleen de voor de opdrachtgever relevante informatie te presenteren en de overige “clutter” te minimaliseren.

Automatische documentgeneratie

De cv-generator werkt zoals de naam suggereert, het genereert cv-documenten. Dit in de vorm van een net PDF-bestand met daarin de voor elke opdrachtgever specifieke relevante informatie. Voor het genereren van documenten zijn meerdere formaten beschikbaar. Deze zijn ontworpen in eenvoudige templates met HTML en CSS. Dankzij deze templates is het mogelijk om bijvoorbeeld per bedrijfstak een andere stijl te hanteren, of om naast een gedetailleerde versie ook een abstracte versie te genereren.

Wil je meer weten over onze cv-generator of aan de slag met een eigen versie hiervan? We helpen graag! Laat het ons weten en dan gaan we op zoek naar de oplossing die het beste past bij jouw uitdaging.

Auteur Jimi Developer

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Jimi willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Heb je een .NET expert nodig?

Neem contact met ons op

Wil je weten waar wij goed in zijn?

Ontdek onze expertises