Alles wat ik tijdens mijn stage heb geleerd over Intune

Blog

Tijdens mijn afstudeerstage bij ShareValue hield ik mij bezig met het inregelen van mobiele devices door middel van Microsoft Intune. In deze blog vertel ik graag wat ik hiervoor heb uitgezocht en geregeld, wat Intune is en wat je ermee kan.

Hiervoor heb ik uitgezocht hoe het werkt om een telefoon in te regelen met Intune. Ook heb ik handleidingen geschreven voor het inregelen van werk- en privéapparaten van zowel Android als iOS. En uiteraard moest er ook getest worden hoe het werkt om een Android en iOS apprataat volledig te beheren (Mobile Device Management, MDM) en hoe het werkt om alleen bepaalde apps te beheren (Mobile Application Management, MAM).

Met Intune kan een beheerder apps pushen vanuit de portal naar de apparaten, zodat de apparaten op afstand gewist konden worden als ze volledig beheerd waren. De apparaten waarop alleen bepaalde apps beheerd werden, konden niet volledig gewist worden op afstand. Maar de beheerde apps konden wel worden gewist, en alle data die daarmee te maken heeft. Ik heb veel geleerd over Intune en vertel je er graag meer over!

afbeelding intune.png

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloudgebaseerde service die het mogelijk maakt om het beheer van mobiele devices en apps te stroomlijnen met de beveiliging van bedrijfsgegevens. Het is een belangrijk onderdeel van Microsoft 365 en maakt het mogelijk om zowel on-premise als cloudgebaseerde apparaten te beheren. Met Intune kunnen IT-beheerders policies instellen en handhaven, software pushen, updates beheren en de beveiliging van apparaten verbeteren. De locatie van de gebruiker maakt dan niet uit.

Optimaliseer beheer en beveiliging met Microsoft Intune

In de snel veranderende wereld van IT worden organisaties steeds vaker geconfronteerd met ingewikkelde uitdagingen op het gebied van beheer en beveiliging van apparaten. Nu hybride werken steeds normaler is en er steeds meer medewerkers met mobiele apparaten werken, is het belangrijk om een goed en veilig beheersysteem te hebben. Microsoft Intune biedt een sterke oplossing om apparaten te beheren en te beveiligen. Hierdoor kunnen organisaties de controle behouden zonder collega’s te verplichten om naar kantoor te komen.

Beheer van mobiele apparaten

Een van de mogelijkheden van Intune is het beheer van mobiele apparaten. Vaak worden er binnen een organisatie verschillende apparaten beheerd, zoals smartphones, tablets en laptops. Intune maakt het mogelijk om al deze apparaten op dezelfde manier te beheren, ongeacht het besturingssysteem (iOS, Android, Windows). IT-beheerders kunnen beleidsregels instellen voor toegang tot bedrijfsgegevens, het afdwingen van wachtwoordvereisten en het configureren van beveiligingsinstellingen.

App-beheer en distributie

Naast het beheren van apparaten, biedt Microsoft Intune ook veel mogelijkheden voor app-beheer en distributie. IT-beheerders kunnen specifieke apps toewijzen aan bepaalde medewerkers, apps automatisch installeren of verwijderen, en ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde apps toegang hebben tot bedrijfsgegevens. Dit maakt het beheer van bedrijfsapplicaties een stuk makkelijker en veiliger.

Beveiliging van bedrijfsgegevens

Veel organisaties en bedrijven maken zich druk om de beveiliging van gegevens. Zeker nu bedrijfsgegevens zich op allerlei apparaten en locaties bevinden. Ik was dan ook heel blij met de mogelijkheden binnen Microsoft Intune om deze gegevens te kunnen beheren met beleidsregels en versleuteling. Ook is het mogelijk om verloren of gestolen apparaten op afstand te wissen, waardoor het risico op data-lekken een stuk kleiner wordt.

Conclusie

Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd over Intune en ik ben zelf heel enthousiast. Het is een krachtige tool die organisaties en bedrijven in staat stelt om op een effectieve manier het beheer en de beveiliging van apparaten en bedrijfsgegevens aan te pakken. Intune gebruikt de mogelijkheden van de cloud, waardoor er een flexibele en schaalbare oplossing komt die kan meegroeien met de organisatie. Doordat het goed geïntegreerd is met de andere onderdelen van Microsoft 365 is het een handige oplossing voor veilige werkomgevingen. En dan is de interface ook nog eens overzichtelijk om mee te werken! Een belangrijke tool dus, als je als organisatie ernaar streeft om een veilige, flexibele en goed beheerde infrastructuur te hebben.

Deel deze pagina:
Jeffrey
Auteur
Jeffrey
Engineer

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Jeffrey willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere content over Azure en Microsoft 365

Kan je een Azure Engineer gebruiken in je team?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Hoe leuk is het om bij ShareValue te werken?

Onze collega's vertellen het graag!
Cookies beheren