Als starter bij ShareValue aan de slag met Power Apps

Blog

In 2022 heb ik bij ShareValue het traineeship doorlopen. Ondertussen ben ik als Junior Consultant aan het werk geweest bij verschillende opdrachtgevers. Allemaal erg leerzaam en ik ben trots op wat ik allemaal heb bereikt. In deze blog vertel ik jullie graag over mijn ervaringen en de interne opdracht die ik heb uitgevoerd.

Hoe ben ik bij ShareValue terecht gekomen?

Ik ben begonnen bij ShareValue als afstudeerder. Tijdens mijn stage kreeg ik het aanbod om na mijn stage het Traineeship te volgen, en dat sprak me meteen aan. Mijn beslissing was gebaseerd op positieve ervaringen tijdens mijn stageperiode, zoals veel leermogelijkheden, persoonlijke begeleiding en een prettige werksfeer binnen het bedrijf.

Het traineeship hoe ik hem gevolgd heb is aangepast tot een Azure Engineer BootCamp. Meer informatie daarover is terug te vinden op de betreffende webpagina.

Eerste twee maanden van het Traineeship

De start van het Traineeship zag er als volgt uit: een kennismaking, een bedrijfsrondleiding en begeleiding bij het opstellen van een solide cv om me voor te bereiden op mijn inzet bij een opdrachtgever. Het Traineeship was opgezet aan de hand van een wekelijkse planning (trainingen, moment van examens etc.). Gedurende het Traineeship kreeg ik persoonlijke begeleiding en de vrijheid om mijn vaardigheden te ontwikkelen, zowel op het gebied van soft skills, zoals presentatietechnieken en klantgerichtheid (die intern werden aangeboden), als het behalen van certificaten om mijn hard skills verder te ontwikkelen. We kregen trainingen van zowel interne medewerkers als van externe partijen. Deze periode diende als voorbereiding voor de eerste inzet bij de opdrachtgever. Daarnaast was een intern project ook deel van het Traineeship.

daan training presentatietechnieken.png Afbeelding 1: het oefenen van mijn presentatie-skills tijdens de training presentatietechnieken

Interne opdracht

De interne opdracht die ik heb uitgevoerd is op basis van het onderzoek wat ik heb gedaan tijdens mijn afstudeerstage. Het onderzoek wat ik heb gedaan was hoe het proces Inhuur en ZZP geoptimaliseerd kan worden. Ik ben tijdens de interne opdracht bezig geweest met het maken van een App in Power Apps, waarbij het doel is dat Inhuurders en ZZP’ers gegevens kunnen aanleveren voor de opdracht die ze gaan uitvoeren. De looptijd van de interne opdracht was 9 maanden.

Eerste inzet bij de opdrachtgever

In december 2022 begon ik met mijn eerste intake, en vanaf januari vorig jaar kreeg ik mijn eerste opdracht bij de opdrachtgever (een grote verzekeraar). Ik maakte deel uit van een team dat was opgericht om collega's te ondersteunen bij het innoveren van hun interne processen met behulp van het Power Platform. Mijn werkzaamheden vielen vooral onder het maken van Apps met Power Apps. De soft skills trainingen waren van grote waarde voor mijn werk bij de opdrachtgever, terwijl de hard skills trainingen een sterke basis vormden om verder te werken en te leren bij de opdrachtgever.

Conclusie van het Traineeship

Het Traineeship bij ShareValue vormde een waardevolle stap op mijn pad van studeren naar het werkveld. Gedurende deze periode kreeg ik de kans om me te specialiseren in specifieke vakgebieden, wat mij erg heeft geholpen in mijn ontwikkeling op werkgebied. De soft- en hard skills die ik heb opgedaan tijdens het Traineeship bieden nu een solide basis voor mijn toekomstige carrière, en ik kan alleen maar benadrukken dat het Traineeship, en nu dus de BootCamp, een uitstekende kickstart is voor een veelbelovende loopbaan bij een fantastisch bedrijf.

Deel deze pagina:
Daan
Auteur
Daan
Consultant

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Daan willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere berichten

Kan je een Power Platform Consultant gebruiken?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Heb je interesse in onze Azure Engineer BootCamp?

Lees hier meer over
Cookies beheren