.NET 6: En wat is jouw excuus?

Blog

Je kan veel van Microsoft zeggen, maar stilgezeten hebben ze dit jaar in ieder geval niet. Op 5 Oktober lanceert Microsoft Windows 11. Een maand later, op 8 november, wordt Visual Studio 2022 gelanceerd en de dag daarna is .NET 6 en C# 10 beschikbaar.

In deze blog gaat het over de laatste datum. De lancering van .NET 6 wordt gevierd met een drie dagen durende conferentie op dotnetconf.net. Om dinsdag om 17:00 begint het met de keynote en de laatste sessie eindigt op vrijdagochtend om 02:00.

Gedurende deze drie dagen zijn er 83 sessies, totaal meer dan 40 uur. Ik denk dat iedereen wel een goede reden heeft om niet al deze sessies te bekijken. Aan de andere kant wil je wel weten wat je kan verwachten van .NET 6 en C# 10.

Daarom in deze blog de must-watch sessies.

Dinsdag

17:00 – De Keynote
De enige sessie van een uur waarin Scott Hunter en z’n team al het grote nieuws van .NET 6 presenteert.

18:30 – What’s new in C# 10
Deze sessie is belangrijk voor C# developers aangezien C# 10 handige nieuwe functies heeft.

19:00 – Enterprise-grade Blazor apps with .NET 6
Dat Microsoft Blazor nog steeds serieus neemt blijkt wel uit het feit dat 14 van de 83 sessies over Blazor gaan. Deze sessie worden nieuwe features gepresenteerd.

22:00 – Minimal APIs in .NET 6
In deze sessie wordt gedemonstreerd hoe kleine HTTP APIs gebouwd kunnen worden met “low-ceremony”.

0:00 – Upgrading from .NET Framework to .NET 6
Een belangrijke sessie voor gebruikers van .NET Framework waarin de voordelen van .NET 6 ten opzichte van .NET Framework besproken worden.

1:30 – .NET Everywhere - Windows, Linux, and Beyond
Rocksterren komen altijd aan het eind van de avond en Scott Hanselman is natuurlijk de rockster van Microsoft. Deze sessies zijn altijd de moeite waard.

Woensdag

Op woensdag gaan de sessies om 16:00 weer verder waarbij begonnen wordt met CodeParty Day 2. Daarna gaan de sessies in één keer door tot 2:00 in de nacht van donderdag op vrijdag.

Donderdag

8:30 – Practical tips to elevate your UX and accessibility
Ik heb al eerder sessies van Jessica Engström gezien en deze sessies geven altijd goed inzicht hoe UX-ontwerpen verbeterd kunnen worden.

11:30 – JavaScript frontend development with ASP.NET Core in .NET 6
Veel webapplicaties die tegenwoordig gebouwd worden, hebben een .NET 6 API back-end met een Javascript framework, zoals Angular, als Front-End. In deze sessies worden verbeteringen gedemonstreerd.

14:30 – 30 Minutes of Testing in .NET
Testen is een belangrijk onderdeel van software ontwikkeling. In deze sessie passeren verschillende soorten tests de revue met voorbeelden hoe ze in ASP.NET projecten kunnen worden toegepast.

21:30 – Cross Platform Database Support On Steroids Deze sessie heb ik toegevoegd, zodat het hele pallet van database tot Front-End met UX in de must-watch lijst staat. In deze sessie wordt EF Core gebruikt om te integreren met verschillende database soorten, zoals SQL Server, MySQL en PostgreSQL.

1:00 – Host, deploy and scale ASP.NET Core Blazor Server In deze sessie wordt naar verschillende Blazor Server configuraties gekeken.

Uiteraard zijn er veel meer interessante sessies, maar met bovenstaande sessies krijg je een redelijk goed beeld welke innovaties er met .NET 6 nieuw bijgekomen zijn. Alle sessies zijn ook op een later moment terug te kijken. Vorig jaar zagen we dat YouTube de beste feed was om te volgen.

Alle sessies zijn ook terug te vinden op dotnetconf.net.

Deel deze pagina:
Michiel
Auteur
Michiel
Developer

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Michiel willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere berichten

Hoor van onze experts hoe leuk ShareValue is

Lees de verhalen van onze collega's

Heb je een .NET expert nodig?

Neem contact met ons op
Cookies beheren