ShareVision 2021

Evenement 10 juni
  • Donderdag 10 juni 2021
  • Microsoft Teams
  • 19:00 uur
  • Gastpresentatie Provincie Utrecht

ShareVision 2021

Slimme IT-oplossingen voor het werken op afstand

Neem deel aan ons gratis online event ShareVision 2021, een event waarin we je meenemen in onze visie op het toekomstbestendig maken van organisaties. We laten zien hoe slimme IT-oplossingen jou kunnen helpen bij deze transitie en we laten de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied zien.

Programma 10 juni 2021

19:00-20:00 uur:
Hoofdpresentatie Roel en Gerard
Gastpresentatie Provincie Utrecht

20:00-20:45 uur:
Break-out sessies, iedereen kiest één sessie om bij te wonen in een break-out room.

20:45-21:30 uur:
Terugkomst naar de hoofdpresentatie, tijd om nog even na te praten en digitaal te borrelen.

Thuiswerken is het afgelopen jaar in een rap tempo normaal geworden. De meeste organisaties geven inmiddels aan dat zij in deze manier van werken de toekomst zien. Vrijwel iedereen verwacht dat de verandering in manier van werken, in opvatting over waar te werken en hoe samen te werken voor in elk geval de komende jaren het uitgangspunt zal blijven. Je dagelijkse werk doe je thuis, bij een klant of op een flexibele werkplek dicht bij huis. Het kantoor wordt een ontmoetingsplek. Is jouw organisatie hier al op ingericht en dus toekomstbestendig?

Collega’s Roel Kooistra (Competence Lead Microsoft 365 Development) en Gerard Duijts (Senior Microsoft 365 Consultant) bekijken welke IT-oplossingen kunnen bijdragen aan het wendbaar en toekomstbestendig maken van jou organisatie.

​Anika van Dam is Projectmanager invoering Digitaal Samenwerken (O365/SharePoint Online) bij Provincie Utrecht. Zij neemt ons, samen met collega Esra Klick, mee in het huidige project: het opzetten van een veilige en gebruiksvriendelijke samenwerkingsomgeving op basis van Microsoft 365 en de adoptie van de medewerkers d.m.v. trainingen. Zij vertellen hoe ze dit hebben aangepakt en waar ze tegenaan zijn gelopen. Een kijkje in de keuken dus!

De break-out rooms

Naast het bespreken van highlights gaan we zeker ook de diepte in over een aantal interessante IT-oplossingen. We hebben maar liefst zes verschillende sessies waaruit je kunt kiezen, deze sessies vinden plaats in kleine groepjes in break-out rooms binnen Microsoft Teams.

1. Microsoft Information Protection in de praktijk
(Office 365 - door Lesley)

In een tijd waar documenten en bedrijfskritische informatie vanaf steeds meer plekken benaderbaar is, wordt de beveiliging van deze informatie steeds belangrijker. In deze sessie neemt Lesley je mee in de praktische toepassingen van Microsoft Information Protection. En op welke manier dit bedrijven helpt om te voorkomen dat hun data op straat komt te liggen.

2. Educatie op afstand met SharePoint Spaces
(SharePoint Spaces - door Roel)

Met SharePoint Spaces levert Microsoft een tool waarmee iedereen een virtuele beleving kan creëren. In deze sessie duiken we samen met Roel in de wereld van SharePoint Spaces en hoe deze tool gebruikt kan worden voor educatie op afstand voor bijvoorbeeld onboarding van nieuwe medewerkers en veiligheidstrainingen.

3. Op afstand samen programmeren met Visual Studio Live Share.
(.NET - door Jasper en Alex)

Meestal gebeurt pair programming wanneer developers bij elkaar zitten en samen op één beeldscherm kunnen kijken. Vandaag de dag werken met beeldbellen is verre van optimaal. Met een vooruitziende blik heeft Microsoft een tool ontwikkeld die dit veel efficiënter maakt: Visual Studio Live Share.

4. Zelf een onboarding omgeving voor nieuwe medewerkers maken binnen 30 minuten met Microsoft Teams.
(Microsoft Teams - door Gerard)

Kijk mee tijdens deze hands-on sessie hoe onze Microsoft 365 expert Gerard in korte tijd een onboarding omgeving voor nieuwe medewerkers maakt in Microsoft Teams. Voor alle deelnemers aan deze sessie is na afloop een handleiding beschikbaar, die je als basis of inspiratie kunt gebruiken voor je eigen onboarding oplossing. Geen technische kennis vereist!

5. Iedereen werkt overal, maar hoe blijf jij in control?
(Azure - door Barry)

In deze sessie worden jullie meegenomen in de mogelijkheden die Microsoft biedt om in controle te blijven van de apparaten en de gegevens die zich hierop bevinden, ongeacht vanaf waar mensen werken.

6. De Grote .NET Migratieshow
(.NET - door Michiel)

Michiel laat je opnieuw kennis maken met .NET, .NET 5 om precies te zijn. Hij laat je zien waarom migreren naar .NET 5 of 6 verstandig is en welke voordelen er te halen zijn, maar ook waar je als bedrijf op moet letten. En dat verpakt in een verhaal dat voor iedereen te volgen is.


En? Zie je een sessie die je wilt bijwonen?

Na de break-out sessie komen we allemaal weer terug naar de plenaire hoofdsessie. Tijd om na te praten onder het genot van een borrelpakket! Wil je ook een borrelpakket ontvangen? Geef dit aan op het aanmeldformulier voor ShareVision en je krijgt een pakket op het door jou opgegeven adres.

Aanmelden

Ben jij een IT-manager, Architect of heb je een vergelijkbare rol waarin je een team of intern proces aanstuurt? Meld je dan aan via onderstaande link voor ShareVision 2021 en geef de sessie van jouw voorkeur door. We zien je graag op donderdag 10 juni!

Klik hier voor het aanmeldformulier

Heb je vragen over ShareVision 2021?
Neem contact op met Ricardo Sinke.
E-mail: r.sinke@sharevalue.nl
Telefoon: 0182-516468

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier

Heb je een Microsoft Expert nodig?

Neem contact met ons op