Met Microsoft 365 in control van je dagelijkse portie werk

Blog

De vakantie is voorbij, maar volledig terug naar kantoor is nog lang niet iedereen. Hoe gingen de afgelopen weken met het thuiswerken? Voelde je je in control van hetgeen je moet doen of ben je misschien toch nog zoekende naar meer structuur?

Ik merk bij mijzelf dat ik overal wat heb staan, de backlog in Planner, een takenlijst in SharePoint, mijn op te volgen e-mail in To Do en er zwerft ook nog een papiertje op mijn bureau.

To Do

Met To Do kun je je persoonlijke taken bijhouden en een overzicht van jouw taken in Planner ophalen. Het is een van de redenen dat ik veelvuldig gebruik maak van Outlook Online omdat ik daar de integratie met To Do als erg prettig ervaar. Als je namelijk in Outlook Online klikt op het icoontje met vinkje in de balk bovenin, vouwt aan de rechterkant To Do open.

Door de e-mail te slepen naar dit venster kun je er een afspraak of een taak van maken.

Zo kan ik snel e-mail die ik wil opvolgen in mijn takenlijst zetten of eventueel zelfs snel een vervolgafspraak plannen.

Alle taken op één plek

Allereerst is het vele malen prettiger als alles op één plek staat, maar nu ik het grootste gedeelte van mijn werk vanuit Teams doe, zou het toch fijn zijn als ik daar alles kan bekijken.

Er is goed nieuws! Binnenkort gaat Microsoft de Planner optie in Teams aanpassen naar Tasks. Misschien heb je onderstaande balk al gezien toen je Planner in Teams opstartte:

Nu vind je er nog een overzicht van de Planborden waar je gebruikt van maakt en je toegewezen taken. Straks komt er ook een integratie met de taken die je in To Do hebt staan. Hierin kan dan een persoonlijk overzicht worden opgeroepen, maar ook een teamoverzicht. Het gaat er dan ongeveer zo uit zien:

De volgende stap die Microsoft aangeeft om te integreren, zijn de taken die je eventueel vanuit Outlook hebt aangemaakt en zelfs de opmerkingen in Office-documenten die aan jou zijn gericht komen in het overzicht erbij.

Zo’n taakoverzicht kun je oproepen vanuit het linkermenu in Teams waarin je een totaaloverzicht krijgt, maar je kunt ook een tab in een Team toevoegen die dan puur de taken voor dat team overzichtelijk toont.

Wijzigen routine

Nu de belangrijkste vraag, hoe snel komt het? Er wordt gesproken over uitrollen in 2020, dat is helaas nog een ruim begrip. In Teams zie je nu nog Planner staan, deze knop wordt eerst hernoemd naar Tasks by Planner and To Do en daarna wordt deze Tasks genoemd. Een exacte maand of periode is nog niet genoemd voor deze uitrol, maar de eerste tekenen worden zichtbaar.

Ik kan je aanraden om alvast routine op te bouwen met het gebruiken van To Do, als straks de integratie helemaal is doorgevoerd, kun je er meteen alles uithalen. To Do is mobiel beschikbaar met een fijne app, zodat je snelle toegang hebt tot je taken. Geen last meer van losse blaadjes met aantekeningen, een duidelijk overzicht met wat er die dag gedaan moet worden en dus meer in control. Dat wil jij toch ook?!

Aan de slag met Microsoft 365 of hulp nodig bij de implementatie van Teams? Mijn collega-consultants bij ShareValue en ik helpen je graag. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!

Deel deze pagina:

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je één van onze experts willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere berichten

Heb je een Microsoft 365 expert nodig?

Neem contact met ons op

Zoek je een nieuwe baan?

Bekijk onze vacatures
Cookies beheren