Samen met de gebruikers het eigen systeem uitbreiden, verbeteren en overzichtelijk houden

Samen met de gebruikers het eigen systeem uitbreiden, verbeteren en overzichtelijk houden

Roveg Fruit B.V. is een internationale speler die haar klanten voorziet van een breed assortiment aan groente en fruit. In het bijbehorende distributiecentrum wordt dagelijks hard gewerkt om alle orders klaar te zetten voor de klanten. Om dit proces soepel te laten verlopen, maakt Roveg gebruik van een eigen Warehouse Management System, ook wel WMS genoemd.

Doordat het systeem in eigen beheer is, komen er van verschillende afdelingen vragen en ideeën om het systeem te verbeteren. Dit vraagt veel tijd en aandacht van de ICT-afdeling. Roveg had hiervoor te weinig capaciteit en heeft aangeklopt bij ShareValue; ze hadden de wens om een een developer in te huren. Iemand die kennis heeft van .NET, maar die ook een vertaalslag kan maken tussen de wensen van de gebruikers en de technische mogelijkheden. Het gesprek aangaan met gebruikers en doorprikken tot je weet wat ze écht willen is hier cruciaal. Hiervoor was onze collega Kevin de perfecte kandidaat.

Een veelzijdige opdracht

Kevin: “Vanaf de start was duidelijk dat deze periode zou bestaan uit diverse projecten. Daarbij was mijn rol zeer veelzijdig. Binnen Roveg heerst een “Niet lullen, maar poetsen“-mentaliteit, waarbij de collega’s op de vloer niet altijd evenveel IT-kennis in huis hebben. Hierdoor ben ik naast het programmeren ook bezig met het praten en begeleiden van medewerkers om het systeem optimaal te gebruiken en waar nodig te verbeteren. Dit maakt je werkdag zeer afwisselend: je zit niet de hele dag achter je bureau, maar vaak sta je ook in de loods waar het systeem wordt gebruikt. Af en toe kom je daar ook een kleine verrassing tegen, zoals een slang die bij toeval was meegelift in een partij uit Brazilië.”

Vraagstukken uitwerken tot functionaliteiten

De voornaamste bezigheid van Kevin bij Roveg is het behandelen van vraagstukken binnen de organisatie en deze uitwerken tot nieuwe .NET functionaliteiten binnen het WMS. Het zijn te veel functionaliteiten om op te noemen, maar hier toch twee voorbeelden:

  • Een planningstool voor het inplannen van productie-runs, zodat per locatie beter inzichtelijk wordt hoeveel runs per dag gedaan moeten worden en hoe laat de producten klaar moeten zijn voor vertrek. Ook het werktempo van de mensen op de vloer kan zo nauwlettend in de gaten worden gehouden.
  • Een rapportage voor productie die van begin tot eind de status van de infeed binnen een run weergeeft, waarbij direct antwoord wordt gegeven op de vraag of de juiste hoeveelheid is gepickt en of het overblijfsel daarvan juist is geretourneerd.

“Tijdens het verbeteren van het WMS kwam ook naar voren dat meerdere delen van het WMS niet meer werden gebruikt. Om het geheel overzichtelijk te houden, is het verstandig om deze delen uit te faseren. Dit is lastig, want als je het op de man afvraagt of men een onderdeel nog gebruikt, is het antwoord vaak “Ja, soms, voor ….”. Maar het is niet onmogelijk: als je deze collega’s meeneemt in het proces en ze uitlegt dat je het systeem overzichtelijk wilt houden, en naar ze luistert, kan je samen bepalen welke onderdelen er wel weg kunnen. Zo houd je het systeem toch overzichtelijk. Of je brengt het zelfs naar een hoger plan door een OTAP straat in te richten in Team Foundation Server,” aldus Kevin.

Ben jij ook op zoek naar een developer die streeft naar perfectie en actief met je meedenkt? Neem dan contact met ons op. Dan kijken wij direct of wij de juiste kandidaat voor jou beschikbaar hebben.

Over ShareValue

We willen je nog veel meer laten zien

{description}

Heb je een .NET expert nodig?

Neem contact met ons op
{description}

Zoek je een nieuwe baan?

Bekijk onze vacatures