Wat jij moet weten over Microsoft Build 2019

Blog

Microsoft organiseert jaarlijks dé conferentie voor softwareontwikkelaars: Microsoft Build. Een drukbezocht (ruim 6.000 personen) evenement waar Microsoft het laatste nieuws brengt over diverse onderwerpen.

Gedurende drie dagen kan je een keuze maken uit verschillende presentaties die in 12 parallelle sessies gegeven worden. Deze conferentie is gericht op een divers publiek, van studenten tot ervaren IT’ers. Namens ShareValue mochten Michiel en ik de conferentie bezoeken. Michiel heeft hierover gevlogd. In dit blog wil ik graag vertellen wat iedereen zou moeten weten over Microsoft Build 2019.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Opensource

Als iets duidelijk is, is het dat Microsoft haar zinnen heeft gezet op Opensource. Uiteraard keken we terug op de overname van Github (waar heel veel weerstand binnen de Opensource community over ontstond). Microsoft heeft ervoor gekozen om Github volledig gratis te maken, uiteraard naast de betaalde accounts. Github credentials kunnen sinds kort gebruikt worden om op Microsoft services in te loggen. De Github repository wordt (voor zover publiek beschikbaar) gebruikt om intellisense te voeden met verwachte statements (geïdentificeerd met een *) en mogelijke statements.

.NET Core is dé richting voor ontwikkelaars. Bestaande projecten zullen niet direct omgezet worden, maar het advies is om alle nieuwe projecten met .NET Core versie 3 uit te voeren. Microsoft toonde een roadmap tot 2023 dat duidelijk maakt hoe belangrijk Microsoft dit vindt.

Het nieuwe Quantum Computing programma is een ander mooi voorbeeld van nieuwe technieken die Opensource beschikbaar gesteld worden. Hiervoor is de taal Q# beschikbaar.

AI & ML

AI (Artificial Intelligence) and ML (Machine Learning) waren twee grote onderwerpen tijdens de Build. Starbucks toonde hoe zij dit inzetten om gepersonaliseerde adviezen te geven, met als input-parameters onder andere de tijd, temperatuur en eerder gekozen producten. Hierdoor ontstaat een verbeterde klantbeleving en het geeft Starbucks inzicht in de verwachte benodigdheden.

Tijdens de keynote zagen we een film die de integratie met Office 365 duidelijk maakte: via tekstcommando’s werden taken en afspraken gemaakt en Bing geraadpleegd. Afspraken werden (op basis van beschikbaarheid) verplaatst zonder enige vorm van fysieke handeling.

Een ander onderdeel dat tijdens de gehele conferentie terugkwam, is spraakherkenning. Hiervoor kan de Speech-to-TextAPI gebruikt worden. Deze kan je voeren om specifieke domeintermen te herkennen. Bij alle presentaties was er ondertiteling aanwezig op basis van deze techniek. Hierbij werd ook onderscheid gemaakt tussen de verschillende sprekers. Met name erg prettig om onverstaanbare delen te kunnen lezen! Een ideale manier om notulen te maken zonder dat iemand hiervoor verantwoordelijk is.

Resumé

Bovenstaande is maar een klein deel van alles dat in de drie dagen langs is gekomen. Wat mij betreft is Microsoft Build een conferentie die je als Microsoft ontwikkelaar een keer bezocht moet hebben.

Is een van bovenstaande onderwerpen dé oplossing voor jou en jouw vraagstuk? Neem contact met ons op en we kunnen samen met jou kijken wat onze experts voor jou kunnen betekenen!

Auteur Emiel Developer

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Emiel willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Heb je een Microsoft Expert nodig?

Neem contact met ons op

Zoek je een nieuwe baan?

Bekijk onze vacatures