Modern, vernieuwd uiterlijk voor modelgestuurde apps

Blog

Deze maand komen er weer een aantal mooie updates uit op het Power Platform waaronder een aanpassing in het uiterlijk van modelgestuurde apps (model driven apps). Modelgestuurde apps hebben een moderner, vernieuwend uiterlijk gekregen. In deze update zit onder andere een bijgewerkte styling, waaronder lettertypen, kleuren, randen, schaduwen etc. Al deze aanpassingen zijn afgestemd op het nieuwste Fluent design.

Hoe ziet deze moderne, vernieuwende uiterlijk eruit?

Opdrachtbalk

De opdrachtbalk is in een aparte ‘zwevende’ sectie boven aan de pagina terug te vinden. 
Dit uiterlijk is afgestemd op de Microsoft 365-ervaring met afgeronde hoeken en hoogte.

Weergavepagina’s

De grootste verandering op weergavepagina's is de overschakeling van het alleen-lezen raster naar het Power Apps-rasterbesturingselement. Dit biedt de mogelijkheid voor oneindig scrollen door pagina’s. Het Power Apps-rasterbesturingselement ondersteunt ook online bewerken, waarmee gebruikers records kunnen bekijken, openen en bewerken vanuit weergaven en subrasters.

Formulieren

Het onderdeel formulieren gebruikt ook de nieuwe opdrachtbalk. Maar hier zijn meer aanpassingen gedaan zoals vernieuwde kopteksten, tabbladen en secties. De snelle weergaven, kaartformulieren, kopteksten, sitemaps en de tijdlijn besturingselementen hebben een verandering in uiterlijk doorgemaakt.
Hieronder zie je een formulierpagina met een modern, vernieuwd uiterlijk.

Veldbesturingselementen

Ook de veldbesturingselementen zoals tekst invoer, actie-invoer, opzoeken zijn gebouwd en ontworpen met Fluent-componenten. Deze hebben nu een meer gestroomlijnd ontwerp. De pictogrammen zijn verplaatst naar de rechterkant van het veld labels. Sommige overbodige pictogrammen zijn verwijderd, als voorbeeld: het slotpictogram wordt niet weergegeven voor alleen-lezen velden.

Conclusie

Het Microsoft Fluent uiterlijk wordt de nieuwe moderne, snelle en efficiënte standaard voor veel Microsoft producten. Niet alleen de modelgestuurde apps maar ook andere Power Platform onderdelen worden langzaam getransformeerd in dit uiterlijk. Voor de modelgestuurde app is dit een begin van een modern, en een meer efficiënte manier van werken met je data in een gebruiksvriendelijke en herkenbaar uiterlijk.

Wil je meer weten over deze functionaliteit of over het Power Platform in het algemeen? Neem dan gerust contact op met ons zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Deel deze pagina:
Joost
Auteur
Joost
Consultant

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Joost willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Heb je een Power Platform expert nodig?

Neem contact met ons op

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier
Cookies beheren