Wat speelt er nu bij ShareValue?

Joost Joost / 27-03-2023

2 minuten lezen

Ook deze maand zijn er weer een aantal Power Platform updates uitgekomen. Voor Power Automate zijn er een aantal wijzigingen aangebracht in het uiterlijk en gebruik van expressies in een Flow. Een expressie is een reeks die één of meer functies, variabelen, acties, waarden of constanten kan bevatten. Een krachtige manier om gegevens te bewerken. Deze updates zijn vanaf nu voor iedereen beschikbaar. 

Met Power Automate kan je veel uitgebreide acties uitvoeren, maar soms wil je alleen gebruik maken van basisbewerkingen, zoals de huidige tijd ophalen, getallen bij elkaar optellen of een deel van een tekstreeks vervangen.  

Deze basisfunctionaliteit was al aanwezig in Power Automate, waarbij je kon kiezen voor twee verschillende opties: de Dynamic content tab en de Expression tab. Deze twee opties kon je combineren in één actie, hiervoor moest je schakelen tussen de Dynamic content tab en de Expression tab om je actie samen te voegen.

In de updates van deze maand zit o.a. een wijziging in het uiterlijk van deze functionaliteit. De manier van navigeren binnen de verschillende tabbladen Dynamic content en Expression is ook veranderd. Je kan nu vanuit 1 scherm je complete code opbouwen zonder te navigeren tussen de verschillende tabbladen.  

Hiermee zie je direct welke mogelijke velden en opties je kan gebruiken in deze expressie.

Met deze updates ben je in staat om makkelijk en snel je expressies vorm te geven. Je krijgt tijdens het maken van een expressie een goed beeld van de mogelijkheden. Daarnaast kan je de volledige code van de expressie terugvinden in een duidelijke weergave. Op deze manier maak je met het gebruikersvriendelijk en intuïtief uiterlijk van Power Automate krachtige expressies voor zowel de IT-specialist als voor de Citizen Developer binnen de organisatie.

Wil je meer weten over deze functionaliteit of over het Power Platform in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Joost Joost / 21-02-2023

1 minuten lezen

Met Power BI (Power Business Intelligence) ben je in staat om geautomatiseerd data te verzamelen, visualiseren en presenteren in overzichtelijke rapportages en dashboards. Met de komst van een Power BI-invoegtoepassing voor PowerPoint presenteer je jouw data live, interactief met filter en inzoom mogelijkheden direct in je presentatie.


Deze BI-invoegtoepassing voor PowerPoint is één van de uitgebrachte updates op het Power Platform die deze maand voor iedereen toegankelijk is gemaakt.


Om deze invoegtoepassing te kunnen gebruiken, heb je op zijn minst een actief Power BI account en gratis licentie nodig.
 

Alles om ons heen is in beweging. Zo ook jouw data. Wanneer je de laatste getallen wilt tonen in een belangrijke presentatie, wil je liever niet de data tonen van een half uur geleden d.m.v. een afbeelding, maar direct live kunnen inzien.  

Als je een Power BI rapportage dia wilt maken heb je de link (URL) van de Power BI pagina nodig. Deze link kan je vervolgens invoegen in de nieuwe bijgekomen Power BI optie in het Lint van PowerPoint. Nadat het rapport is opgehaald zie je deze direct terug in de presentatie.

Conclusie

Vandaag de dag is PowerPoint al een krachtige oplossing om je resultaten te presenteren. Of je nu de jaarcijfers van de lokale voetbalvereniging wil presenteren of de kwartaalcijfers met je werknemers wilt doornemen. Met deze integratie van Live Power BI rapporten ben je in staat om dit nog verder uit te breiden en kan je tijdens het presenteren de data van verschillende kanten bekijken en analyseren.

Wil je meer weten over deze functionaliteit of over het Power Platform in het algemeen, neem dan gerust contact op met ons zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Joost Joost / 26-01-2023

2 minuten lezen

Excel is een van de meeste gebruikte data-verwerkingsprogramma's in de wereld. En nog steeds erg effectief en geliefd voor diverse doelen in verschillende bedrijfstakken. Hoe mooi zou het zijn als je deze tool aansluit op één van de meest gebruikte werkstroom applicaties, Power Automate?

Deze maand zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de tab genaamd Automate die je terug kunt vinden in je Excel lint. Vanuit deze tab ben je in staat om Office scripts te maken en aan te sluiten op een Power Automate werkstroom.

Office script in Excel maakt het mogelijk om jouw Excel taken op verschillende werkboeken en tabbladen te automatiseren. Gebruik dit script om berekeningen te maken, lege kolommen te identificeren en op te tellen of om velden van het ene naar het andere tabblad te verplaatsen. Met de integratie van Power Automate en de daarbij behorende +900 connectoren, zijn de mogelijkheden oneindig. Zo kan je met behulp van de Outlook connector in Power Automate een dagelijks report sturen naar je team met de laatste wijzigingen die zijn gedaan in een werkboek. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is als je deze twee krachtpatsers combineert.

Daarbij biedt de Office script in Excel en Power Automate verschillende templates (voorbeelden) aan, waardoor je nog sneller een proces kunt automatiseren. 

Je kan beginnen met het maken van je eigen script wanneer je navigeert naar de Automate tab in Excel. Of je pakt een voor gedefinieerd script die je ook nog naar eigen wens kunt aanpassen. 
Vanuit hier kan je de koppeling maken met Power Automate door te klikken op Automate a task (Automatiseer een taak), hierdoor word je naar Power Automate geleid en kun je de werkstroom aanmaken.

Deze Automate Tab is beschikbaar voor de gebruikers die over een Office 365 E3 en Office E5 licentie (Windows en Mac) beschikken.

Conclusie

Afzonderlijk van elkaar zijn deze twee applicaties, Excel en Power Automate, behoorlijk krachtig en vriendelijk in gebruik. Om deze samen te voegen is, in mijn beleving, een hele goede en logische stap vooruit. Ik kijk uit naar de mogelijkheden die (nog) gaan komen.

Wil je meer weten over deze functionaliteit of over het Power Platform in het algemeen, neem dan gerust contact op met ons zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

{description}

Heb je een Microsoft Expert nodig?

Neem contact met ons op
{description}

Zoek je een nieuwe baan?

Bekijk onze vacatures