ShareValue | Training NET Core Intermediate

Nieuws

11-01-2018

ShareValue verzorgt eigen .NET trainingen


Het nieuwe jaar is bij ShareValue goed van start gegaan met een agenda vol met trainingen. In onze trainingsruimte ‘Het Kenniscentrum’ is de aftrap gedaan door onze collega Bert Moorthaemer, lead .NET Developer bij ShareValue. In de ‘Intermediate training’ heeft hij zijn kennis gedeeld over .NET Core.

Wat .NET Core?

Naast het reeds bekende .NET Framework kennen we nu ook .NET Core. Dit framework is een ontwikkelplatform dat wordt beheerd door zowel Microsoft als de Opensource gemeenschap. .NET Core is cross-platform waarbij zowel Windows, Linux en MacOS actief worden ondersteund en kan worden geïnstalleerd op apparaten, in de ‘cloud’ en in embedded/ IoT systemen.

.NET Core kenmerkt zich als volgt:

Flexibele deployment
Crossplatform
Commandline tooling (en natuurlijk integratie met Visual Studio (Code))
Compatible
Open source en volledige ondersteuning door Microsoft

Waarom een .NET Core training?

.NET Core heeft  met de laatste release een goede fundering gekregen en is langzamerhand de standaard geworden voor cross-platform .NET applicaties. Bert is gestart met de training om een aantal collega’s die hierin interesse hebben, een goede basis te geven om de (basis)kennis in .NET Core op te frissen of aan te vullen.

Inhoud van de training:

.NET architectuur
.NET Standard
.NET Core vs .NET Framework
Starten met .NET Core
Packages, Meta packages & frameworks
Deployment
Versioning
Van .NET Framework naar .NET Core
Hands-on LAB

Na de .NET Core Intermediate training volgt ook nog een .NET Core Advanced training. Deze zal volgende week plaatsvinden. 

Vond je dit een interessant bericht? Deel het!

Terug naar nieuwsoverzicht
© ShareValue 2019