ShareValue | Volledig electrisch rijden met een flexibele werkplek?

Nieuws

10-08-2017

Volledig electrisch rijden met een flexibele werkplek?


Is volledig elektrisch rijden mogelijk met een flexibele werkplek? Onze collega Robert wilde dat graag uitzoeken en ging proefrijden met een BMW i3. Vanuit zijn huis, in het midden van het land, is hij met diverse ritten gaan kijken wat de voor- en nadelen zijn als je op verschillende locaties werkt. Zijn ervaringen deelde hij met zijn collega’s op Yammer.

Robert was direct enthousiast over de app (hoe kan het ook anders als ICT’er) waarmee je de auto van tevoren kan opwarmen of afkoelen naar de gewenste temperatuur. Tijdens de eerste ritten werd al snel duidelijk dat een rustige rijstijl je een aanzienlijk grotere kilometerrange biedt. Het laden gaat snel, bij FastNed ging de accu van 30% naar 88% in 35 minuten. De range is met een vlotte rijstijl gemiddeld 175 km zonder te laden, een laadmogelijkheid op eigen terrein is hierdoor nog een musthave. Je moet namelijk kunnen garanderen dat je op tijd bij de klant bent en met openbare laadplekken is die garantie niet te geven. Hierdoor is het niet voor iedereen weggelegd.
Voor Robert wel, hij gaat de auto bestellen!

Vond je dit een interessant bericht? Deel het!

Terug naar nieuwsoverzicht
© ShareValue 2019