ShareValue | ESPC17 Dublin verslag dag 1

Nieuws

14-11-2017

ESPC17 Dublin verslag dag 1


Dublin dag 1: Het spits afbijten
Na ruim een half jaar voorbereiding was het gisteren eindelijk zo ver. De eerste dag van de European SharePoint Conference in Dublin. In deze vierdaagse conferentie worden Esra Klick, Bert Clevering, Lesley Holman en Daniël de Vette bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van SharePoint en Office 365. De eerste dag is eigenlijk nog geen officiële conferentie dag maar een voorbereidingsdag bestaande uit een acht uur durende workshop. Deze langere tijd geeft de sprekers een kans dieper op de stof in te gaan dan tijdens de werkelijke conferentie waar ze maar een uur per sessie hebben. Om een beeld te geven over de conferentie zullen wij elke dag een update plaatsen met hierin een korte beschrijving van de gevolgde sessies en de avonturen die wij in Dublin beleefd hebben. Te beginnen met de workshops van vandaag:

Sessie - Advanced SharePoint Framework Development
Deze sessie werd gehouden door Waldek Mastykarz en Eric Overfield en ging vooral over het gebruik van SharePoint Framework en hoe deze gebruikt kan worden met moderne team sites.
De sessie die Bert heeft gevolgd richtte zich op het ontwikkelen van SharePoint Framework applicaties binnen organisaties. En dan vooral de vraag welke problemen hier mogelijk verwacht kunnen worden. Deze problemen worden meestal veroorzaakt door het toe moeten passen van verschillende systeem- en configuratie instellingen. Gelukkig is dit snel ten einde, want aanstaande donderdag komt hier, tijdens de keynote, een aankondiging over. Dat is natuurlijk goed nieuws voor organisaties die al tegen deze beperkingen aangelopen zijn. Hopelijk kunnen wij u, op dat moment, een update over geven over de aankondiging.

Bert Clevering

Sessie - Heirlooms and Hybrids - Governance and Design Practices for Cloud Business Scenarios
Chris McNulty (sr. Productmanager van Microsoft USA) presenteerde deze workshop en begon met de definitie van een hybride omgeving. 
Hij gaf aan dat van de SharePoint-klanten 40% On-Premises gebruikt (of meer hybride scenario's) en dit aantal neemt alleen maar toe.  Bedrijven die één of meer hybride scenario's implementeren bij het migreren naar Office 365 zien gemiddeld een vijf keer hogere acceptatie en betrokkenheid bij hun werknemers!  Gedurende de workshop werden meerdere argumenten voor een hybride omgeving benoemd. Waaronder de drie onderstaande: 
OneDrive voor bedrijven: Met de hybride versie van “OneDrive voor Bedrijven” worden gebruikers vanuit SharePoint Server 'omgeleid' naar “OneDrive voor Bedrijven” in Office 365. Dit maximaliseert de gebruikers-ervaring en beperkt de kosten van opslag (storage).
Zoek- en sitefuncties: Met hybride zoekbewerkingen kunnen bestanden en documenten worden gezocht in zowel de SharePoint Server als SharePoint Online, om zodoende de toegang tot de bestanden te vergemakkelijken. Door een hybride SharePoint-infrastructuur te implementeren, kunnen gebruikers in beide systemen zoeken en de inhoud in beide systemen openen. 
Beveiliging: Voor een hybride-omgeving is de beveiliging van gegevens goed mogelijk. Omdat u de data op kunt slaan op een plaats waar alleen uw eigen organisatie toegang tot heeft.

Lesley Holman

Sessie - Information Architecture: The Myths, The Methods, and The Musts for an Awesome Intranet
Een sessie door Susan Hanley. Informatie architectuur gaat over organiseren, labelen, gebruikersgemak en de vindbaarheid van content. Het is belangrijk om te begrijpen welke informatie gebruikers willen zien en hoe ze deze informatie willen vinden op het intranet. 70% van de gebruikers vindt informatie namelijk door te navigeren in plaats van te zoeken. 
Door gebruik te maken van de juiste informatie architectuur heeft de gebruiker direct inzicht op welke pagina zij zich bevindt, wat ze hier kan doen en welke informatie ze naar toe kan navigeren. Dit doe je door gebruik te maken van verschillende componenten: de navigatie architectuur, een goed pagina design, gebruik van de juiste metadata en een handige search ervaring. 
De toegevoegde waarde van een goede informatie architectuur verbetert niet alleen de gebruikerservaring en - adoptie, maar het verhoogt ook de productiviteit van gebruikers. Daarnaast verlaagt het IT-kosten, krijgt de gebruiker Information Alleen relevante informatie te zien en is de kans op compliance issues kleiner.
Ken jij je gebruikers? En heeft jouw organisatie de juiste informatie architectuur gekozen?

Esra Klick & Daniël de Vette

Tot slot

Het was al met al een drukke ‘eerste’ dag van de conferentie. Niet alleen qua workshops, maar ook qua deelnemers. Honderden congresgangers werden verdeeld over acht verschillende workshops waarin verschillende expertises behandeld werden. De drie workshops die Bert, Daniël, Esra en Lesley gevolgd hebben zijn in ieder geval als zeer leerzaam ervaren. Alle vier kijken we dan ook uit naar de tweede dag met daarin onder andere een keynote van Benjamin Niaulin en Jeff Teper en daarna vier verschillende sessies per persoon.

Vond je dit een interessant bericht? Deel het!

Terug naar nieuwsoverzicht
© ShareValue 2019