Een intake-proces zo eenvoudig mogelijk maken met updates en vernieuwingen.

Een intake-proces zo eenvoudig mogelijk maken met updates en vernieuwingen.

Het gelijktrekken van datamodellen, verzamelen van mapping-regels en het testen van alle mogelijke scenario's voor de hoogst mogelijke integriteit. Dit allemaal om het proces zo eenvoudig en foutloos mogelijk te maken en daarmee natuurlijk ook een hoop extra tijd en kosten te besparen. In eerste instantie hield dit project een kleine uitbreiding in op de bestaande infrastructuur, maar uiteindelijk vereiste het toch aanpassingen in meerdere applicaties en services. Wat begon als een kleine opdracht, werd zo een goede uitdaging. Maar, wij houden van uitdagingen!

Ontwerp en implementatie

Een private bank zocht developers die een mooie oplossing konden ontwerpen en implementeren. ShareValue-developers Jimi en Alex gingen de uitdaging aan. Prioriteit lag bij hoge kwaliteit en snelle implementatie.

Jimi: “De data moest worden geconverteerd en weggeschreven. Hiervoor hebben wij twee services ontworpen in .NET 4 (waarmee we voldeden aan de hosting-requirements). De eerste service bevatte de mapping-regels en database-connecties. Wanneer deze service een volledig datapakket heeft gegenereerd, wordt dit pakket door de tweede service weggeschreven naar een derde VisualCron-applicatie. Deze applicatie slaat het pakket op in het interne banksysteem.”

Beide applicaties maken gebruik van MediatR en Autofac. Voor hoge integriteit zijn alle mapping-functies volledig gedekt met unittests voor alle mogelijke usecases. Uiteindelijk kostte het door voortschrijdend inzicht en veranderende wensen meerdere iteraties om de datamapping volledig door alle tests te laten komen, maar ten slotte is dit project naar tevredenheid afgerond.

Werken met bestaande systemen

Jimi: “Het bestaande interne banksysteem vereist meer data dan de intake-database bevat. Om deze goed aan elkaar te koppelen was het nodig om de bestaande applicatie voor het invoeren van de data een update te geven. Hiervoor hebben we het datamodel in CRM aangepast en hebben we ingesteld dat enkele definities aan een generale standaard moeten voldoen.”

De bestaande applicatie voor het invoeren van data was ontworpen met een Back-End in ASP.NET Web Forms en voor de Front-End zijn elementen van Sitecore gebruikt. Het is een generiek ontworpen structuur, met enkele hardcoded elementen. Dit aangezien de generieke structuur toch niet alle benodigdheden van het formulier kon ondersteunen. Het aanpassen van het datamodel en het toevoegen van een aantal velden werd uiteindelijk een grotere uitdaging dan verwacht, maar ook die uitdaging zijn de heren aangegaan en hebben ze naar tevredenheid voltooid.

Jimi: “Toen we aan de opdracht begonnen, was hij vrij afgekaderd en lineair. In de loop der tijd ontstonden er toch onverwachte uitdagingen en vraagstukken. Maar die uitdagingen gingen we graag aan! Na de benodigde uren, test-iteraties en een spannende deadline zijn de vele betrokken applicaties en services succesvol in productie gezet. Weer een opdracht goed afgerond.”

Deel deze pagina:

Lees ook deze klantcases

We willen je nog veel meer laten zien

We willen je nog veel meer laten zien

Cookies beheren