ShareValue | Agile samenwerken vanuit huis met Office 365'

Agile samenwerken vanuit huis met Office 365

een complete how-to in twee interactieve online workshops 


Agile samenwerken vanuit huis gaat uitstekend met Office 365. Maar je moet wel weten hoe. Nu veel mensen door Covid-19 ineens thuiswerken, is online samenwerken bij veel organisaties mogelijk gemaakt door een versnelde uitrol van Microsoft Teams. Maar hoe richt je Teams in zodat je weer agile kunt samenwerken, door gebruik te maken van Office 365-applicaties?

In deze twee workshops leer je een agile omgeving inrichten voor jouw afdeling of project. En hoe je hier als lid van een agile team mee kunt werken en je bijdrage kunt leveren. Als methode is gekozen voor Scrum, maar de inrichting kan eenvoudig worden aangepast naar een andere aanpak

 

Waar bestaan de workshops uit? 

Workshop 1: een agile omgeving voor je afdeling inrichten met behulp van Office 365 

  • Wat leer je: In deze workshop leer je een agile omgeving inrichten voor je afdeling. We maken daarbij gebruik van Microsoft Teams, SharePoint, Planner, OneDrive, OneNote, Outlook en ToDo. Daarnaast krijg je veel tips uit de praktijk over wat wel en niet werkt en de etiquette van het online samenwerken.
  • Doelgroep: PO's, Scrum masters, afdelingshoofden, teamleiders
  • Duur: 2 uur, online binnen uw eigen Office 365 omgeving of een demo-omgeving van ShareValue
  • Max. aantal deelnemers: 10 – 15 personen 

 
Workshop 2: agile werken in Office 365 

  • Wat leer je: In deze workshop leer je welke tools je kunt gebruiken en hoe deze werken. Je maakt kennis met de etiquette van online samenwerken en hoe je afspraken maakt met elkaar. 
  • Doelgroep: scrum teams, afdelingen, projecten 
  • Duur: 1 uur, online binnen uw eigen Office 365 omgeving of een demo-omgeving van ShareValue 
  • Max. aantal deelnemers: 20 – 25 personen  

Hoe gaat het in zijn werk? 

Stap 1: vrijblijvende inventarisatie en prijsopgaaf
We starten met een voorbereidend gesprek (via Teams of telefoon) zodat we de workshops op maat voor je kunnen inrichten. Als eerste brengen we de huidige situatie in kaart: welke stappen zijn al gezet en wat zijn de wensen? Daarna wordt bepaald voor wie de workshops nodig zijn en dus hoeveel workshops gegeven moeten worden. Hieruit volgt een prijsopgaaf en is de beslissing aan jou of je wilt starten met de workshops.
 
Stap 2: Inrichten
Onze Office 365 Consultant richt de workshop-omgeving voor workshop 1 en 2 in, op de tenant van jouw organisatie of in de demo-omgeving van ShareValue.
 
Stap 3: Online workshops
De online workshops worden gehouden op de afgesproken dagen en tijdstippen.


Interesse?

Neem contact met ons op via e-mail teams@sharevalue.nl of bel met Nino Bellaard op 06-43835675 of ons algemene nummer 0182-516468.

Agile met O365

© ShareValue 2020