ShareValue NEXT: veerkrachtig en wendbaar met Microsoft 365

ShareValue NEXT: veerkrachtig en wendbaar met Microsoft 365

Thuiswerken is door het Coronavirus in een rap tempo normaal geworden. De meeste organisaties geven inmiddels aan dat zij in deze manier van werken de toekomst zien. Vrijwel iedereen verwacht dat de verandering in manier van werken, in opvatting over waar te werken en hoe samen te werken voor in elk geval de komende jaren het uitgangspunt zal blijven. Je dagelijkse werk doe je thuis, bij een klant of op een flexibele werkplek dicht bij huis. Het kantoor wordt een ontmoetingsplek. Is jouw organisatie hier al op ingericht en dus toekomstbestendig?

Werken in het Nieuwe Normaal betekent niet hetzelfde voor iedereen. Mensen hebben verschillende behoeften, zowel vanuit hun rol als vanuit zichzelf. De een vindt het heerlijk om veel mensen om zich heen te hebben, de ander werkt juist liever in een rustige omgeving.

Teamleiders willen hun team en haar leden kunnen begeleiden. Er wordt gewerkt op kantoor, thuis, onderweg, bij de klant en in flex-kantoren.

De organisatie wil tevreden en gezonde medewerkers, en hecht veel waarde aan zaken als productiviteit, innovatie en groei, kostenbesparing en informatieveiligheid.

Hoe zorg je ervoor dat alle wensen en behoeften vertaald worden naar een nieuwe werkwijze die past bij jouw organisatie?

Wat kan ons programma voor jou betekenen?

‘ShareValue NEXT: veerkrachtig en wendbaar met Microsoft 365’ is een programma waarin wij samen met jou werken naar een duurzame en werkbare manier van hybride werken. We laten zien hoe je met behulp van Microsoft 365 je team verbonden kunt houden, informatie veilig en toegankelijk kunt delen, medewerkers lichamelijk en geestelijk gezond kunt houden en productief kunt blijven.

Iedere organisatie is uniek en heeft zijn eigen behoeften als het gaat om samenwerken. ShareValue NEXT is erop gericht de juiste antwoorden te vinden voor jouw organisatie.

We starten met een inspiratie- en inventarisatie workshop. Aan de hand van een aantal voorbeelden maken we een eerste schets. Hierbij maken we gebruik van persona’s en scenario’s. Vervolgens maken we een scan van de huidige omgeving en highlevel behoefte. Op basis hiervan ontvang je een adviesrapport en kan eventueel een plan van aanpak worden opgesteld. Hierin zal adoptie van de nieuwe mogelijkheden een grote rol spelen.

Natuurlijk zijn de technische aspecten van belang. Hoe komt de medewerker vanaf verschillende soorten werkplekken op een veilige manier bij zijn informatie en applicaties? Wanneer de infrastructuur op orde is, met welke devices kan hij dan deelnemen? Zijn dat ‘managed devices’ of niet?

Maar ook het menselijke aspect vergeten wij niet: hoe zorg je ervoor dat nieuwe werkwijzen gedragen worden door de medewerkers? De ShareValue Adoptiestraat biedt hiervoor uitkomst. Een beproefde methode, ontwikkeld door ShareValue, waar organisaties als Yakult en de NS al de vruchten van plukken.

Kortom, ShareValue NEXT helpt bij het vaststellen van de behoefte door de organisatie heen, en vertaalt dit naar praktische IT-oplossingen op basis van Microsoft 365. We helpen je om jouw medewerkers op een veilige, effectieve en duurzame manier thuis te laten werken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Veerkrachtige bedrijven van de toekomst

Microsoft heeft een nieuw visiedocument gepubliceerd: “Veerkrachtige bedrijven van de toekomst”. Het programma ShareValue NEXT richt zich primair op drie specifieke onderdelen in het visiedocument van Microsoft: ‘Teamwork op afstand’, ‘Terug naar de werkplek’ en ‘Geef mensen middelen in handen’. Daarnaast houdt ShareValue zich ook bezig met andere dimensies of onderdelen daarvan, zoals bijvoorbeeld ‘Veiligheid’ en ‘Sales en service’.

We lichten ons programma graag toe

We lichten graag ons programma toe in een vrijblijvende Teams meeting, telefoongesprek of afspraak op een andere datum. Neem contact met ons op.

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier

Heb je een Microsoft 365-expert nodig?

Neem contact met ons op