Vijf tips om het werken met Teams nog leuker en gemakkelijker te maken

Blog

Deze tips zijn verzameld tijdens de ‘Epic Tips and Tricks Battle’ van TeamsFest 2020.

De kans is groot dat jij het afgelopen jaar ineens bent gaan werken met Microsoft Teams. Of je werkte er al mee, maar nog niet zo intensief als nu. Wij zijn groot fan van Teams: je kunt er zo onwijs veel mee! Maar juist omdat er zo veel mogelijk is, is het makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Met de vijf tips in deze blog help ik je graag op weg om het werken met Teams nog leuker en makkelijker te maken. Smaakt het naar meer? Dan komen mijn collega’s en/of ik graag een keer langs om nog meer tips te geven of om mee te denken over de adoptie van Microsoft 365 (inclusief Teams natuurlijk) binnen jouw bedrijf.

Tip 1: Maak gebruik van Tags

Maak gebruik van tags, ook wel labels genoemd, om berichten te sturen naar een subgroep van je Team. Standaard kan alleen de Team-eigenaar Tags aanmaken.

Maak je tag aan via Tags beheren > Tag maken

Kies een naam, en voeg personen toe.

Je kunt nu een bericht delen met een subgroep van je Team door in de tekst @[naam van de tag] te typen.

Wanneer je een bericht hebt verstuurd kun je klikken op de tag-naam. Vanuit het paneel dat dan opent kun je direct een chat starten met de ‘leden’ van de tag.

Lees meer over deze functionaliteit in de blog van collega Ron:

Taggen in Microsoft Teams: bereik eenvoudig de juiste mensen

Tip 2: Statusbericht in Teams

Je kunt in Teams niet alleen je statusbericht aanpassen, je kunt ook gelijk een collega taggen én instellen hoe lang het aangepaste statusbericht geldig is. Een Out Of Office-bericht voor Teams dus!

Tip 3: Shortcut voor icoontjes

Gebruik een dubbele punt plus één of meer letters om een extra set icoontjes toe te voegen, zie afbeeldingen voor voorbeelden.

Je kunt ook tijdens een chat klikken op Windowsknop plus “.” (punt, dus)

Je krijgt dan ook een extra set aan emoticons.

Tip 4: gebruik CRTL F om te zoeken in context

Ga naar het zoekvak van Teams en druk tegelijk op CTRL en F. Je zoekt nu niet in heel Teams, maar in het onderdeel waar jij je bevindt, bijvoorbeeld een specifiek kanaal van een Team, of een chatgesprek met een collega.

In het voorbeeld staat links een zoekresultaat met CTRL F. Alle resultaten komen uit het kanaal Algemeen in het Team Expert Center Online. Rechts staat dezelfde zoekopdracht, op dezelfde plek in Teams maar nu zonder CTRL F. De resultaten komen uit twee verschillende Teams, en een chatgesprek.

Tip 5: Hou controle

Wanneer je wat langer gebruik maakt van Teams zal je merken dat het lijstje met Teams steeds uitgebreider wordt. Zeker wanneer je een aantal Teams hebt met veel kanalen kan dit onoverzichtelijk worden.

Je kunt inactieve Teams verbergen, kanalen die je wél wilt volgen (ook van verborgen Teams) pinnen, en Teams verslepen om de volgorde aan te passen.

Deel deze pagina:
Gerard
Auteur
Gerard
Consultant

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Gerard willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere berichten

Heb je een Microsoft 365 expert nodig?

Neem contact met ons op

Wil je weten waar wij goed in zijn?

Ontdek onze expertises
Cookies beheren