De 5 Copilot-functionaliteiten die Microsoft Teams transformeren

Blog

Is samenwerken in jouw organisatie een belangrijk aspect en wil je de organisatie hier graag verder in laten ontwikkelen? Dan is Copilot binnen Microsoft Teams de tool voor jouw bedrijf! De afgelopen jaren heeft Microsoft Teams bedrijven geholpen om effectief in teamverband te werken. Om deze samenwerking naar nieuwe hoogten te tillen, introduceert Microsoft nu het gloednieuwe Copilot. Copilot is de kunstmatige intelligentie-tool die de Microsoft 365-omgeving verrijkt. In dit blog duiken we in de vijf functionaliteiten waarmee Copilot de Teams-ervaring transformeert en vernieuwt.

De vijf belangrijkste functionaliteiten

Het lang verwachte uitrollen van Copilot komt eindelijk dichterbij! Sinds november mogen de eerste bedrijven aan de slag met de preview van deze nieuwe functionaliteit in de Microsoft 365-omgeving. Geleidelijk zullen steeds meer organisaties de kans krijgen om met Copilot te gaan werken.

Benieuwd wat Copilot in Teams voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Hieronder staan 5 must have functionaliteiten uitgelegd, die Copilot naar Teams brengt:

1: Mis nooit meer iets van vergaderingen

Het overkomt iedereen weleens; je verliest de tijd uit het oog en haakt te laat aan bij de vergadering. Natuurlijk wil je je collega’s niet tot last zijn en de vergadering verstoren, dus moet je maar op de koop toe nemen dat je een deel gemist hebt, toch? Niet als het aan Copilot ligt.

Copilot kan vergaderingen feilloos bijhouden en verstrekt op verzoek samenvattingen van de besproken onderwerpen of de hele vergadering tot nu toe. Deze functie is perfect voor drukke collega’s die regelmatig de eerste paar minuten van een call missen. Deze collega’s worden moeiteloos op de hoogte gebracht van alle reeds besproken punten, zonder de vergadering realtime te verstoren. Zo lopen vergaderingen een stuk soepeler!

Bovendien kunnen deze samenvattingen gedeeld worden met de collega's die niet aanwezig waren bij de vergadering. Hierdoor wordt voorkomen dat medewerkers waardevolle informatie missen en kunnen zij in volgende vergaderingen makkelijker hun inbreng geven over eerder behandelde onderwerpen.

2: Maak vergaderingen effectiever en doelgerichter

Copilot is daarnaast zelf ook een waardevolle gesprekspartner in vergaderingen. Met behulp van gebruikersprompts in het Copilot-venster kunnen deelnemers de discussies en besluitvormingsprocessen vergemakkelijken. Copilot kan bijvoorbeeld opvolgvragen genereren of een frisse invalshoek bieden voor een dilemma. Deze functionaliteit van Copilot vergemakkelijkt het oplossen van meningsverschillen en helpt collega’s om hun standpunten duidelijk te formuleren. Hierdoor wordt de kans op misverstanden aanzienlijk verkleind. De actieve deelname van Copilot draagt zo bij aan een meer doelgerichte en effectieve vergaderervaring.

3: Haal concrete acties en vervolgstappen uit je vergaderingen

Voor sommige medewerkers is het soms moeilijk om concrete actiepunten uit een vergadering te halen. Ook hierbij biedt Copilot de helpende hand. Aan het einde van vergaderingen moedigt Copilot deelnemers aan om de vergadering op een gestructureerde manier af te ronden. Copilot stuurt een bericht met een samenvatting van wat er besproken is, de besproken vervolgstappen en de bijbehorende taken. Deze heldere samenvatting zorgt ervoor dat de vervolgstappen duidelijk zijn geformuleerd en dat alle deelnemers begrijpen wat er moet worden gedaan. Op deze manier draagt Copilot bij aan een georganiseerde en doelgerichte opvolging van vergaderingen.

4: Vind snel jouw belangrijke informatie terug

Wil je graag iets specifieks terugzoeken? Met Copilot vind je direct alle hoogtepunten, beslissingen en openstaande taken in verschillende chats en kanalen. Handig als je het even niet meer weet en het even snel wil opzoeken. Of als je even een algemeen beeld van de stand van zaken wil hebben. De zoekresultaten kun je eenvoudig kopiëren of delen in de chat. Met deze functionaliteit voorkom je eindeloos zoeken in je chats en kanalen. Zo maak je je werk een stuk efficiënter en makkelijker!

5: Vereenvoudig de directe communicatie met je collega's

Vergeet je weleens naar aanleiding van een gesprek met een collega een document op te sturen of een vergaderverzoek te sturen? Dat gebeurt je met Copilot niet meer! Binnen teamchats biedt Copilot handige suggesties aan die ervoor zorgen dat het gesprek soepeler verloopt. Denk hierbij aan het voorstellen van documenten of het plannen van een vergaderverzoek. Dit bevordert een vlotte samenwerking met je collega’s, waardoor informatie snel en efficiënt wordt uitgewisseld. Het vermogen om snel en doeltreffend informatie uit te wisselen draagt bij aan de algehele effectiviteit van jouw team en de organisatie.

Conclusie

Kortom, de besproken functionaliteiten maken je team een stuk efficiënter en productiever. Deze intelligente tool maakt niet alleen vergaderingen en chats effectiever, maar het zorgt ook voor een beter georganiseerde digitale omgeving. Collega’s hoeven niks meer te missen van vergaderingen, vergaderingen zijn effectiever en doelgericht en vergaderingen leveren concrete acties en vervolgstappen op. Daarnaast biedt Copilot ook efficiëntie door snel informatie te leveren met zoekresultaten en door chats met collega’s vlotter te laten verlopen met automatische suggesties. Met Copilot til je de samenwerking binnen Teams naar een hoger niveau!

Momenteel is Copilot nog in ontwikkeling, maar het is wel al als preview voor een aantal organisaties beschikbaar. Copilot zal echter helaas voorlopig alleen beschikbaar komen voor gebruikers met een Enterprise Licentie. Ben jij door dit artikel benieuwd geworden naar wat Copilot in jouw Microsoft 365-organisatie nog meer kan betekenen? Bezoek dan de Microsoftwebsite die meer informatie over deze nieuwe functionaliteit kan bieden: https://adoption.microsoft.com/en-us/copilot/.

Deel deze pagina:
Michelle
Auteur
Michelle
Consultant

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Michelle willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Lees ook onze andere berichten

Hoor van onze experts hoe leuk ShareValue is

Lees de verhalen van onze collega's

Heb je een Microsoft 365 expert nodig?

Neem contact met ons op
Cookies beheren