C# 11: Een blik op 5 handige nieuwe functies

Blog

C# 11 is uit en biedt ontwikkelaars een aantal nieuwe functies en verbeteringen die de programmeertaal nog krachtiger maken. Van raw string literals tot pattern matching op Span en ReadOnlySpan, tot generic attributes en required modifiers, deze nieuwe functies maken het schrijven van software sneller, efficiënter en gemakkelijker. In dit artikel werpen we een blik op enkele van de belangrijkste nieuwe functies in C# 11 en hoe ze je kunnen helpen bij het schrijven van code. Dus, als je klaar bent om te ontdekken hoe C# 11 jouw code naar een hoger niveau kan tillen, lees dan verder!

Raw string literals

Raw string literals maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om string literals te schrijven die meerdere regels kunnen beslaan en regeleinden en witruimte bevatten. Hierdoor is het gemakkelijker om strings op meerdere regels te schrijven zonder regeleinden te hoeven ‘escapen’.

Pattern match Span of ReadOnlySpan op een constant string

De nieuwe pattern matching functie in C# 11 maakt het mogelijk om te matchen op Span of ReadOnlySpan op een constant string. Hierdoor is het gemakkelijker om te werken met character arrays, vooral wanneer je bewerkingen zoals string vergelijking of substring-extractie moet uitvoeren.

List patterns

C# 11 introduceert ook list patterns, die het toelaten om op basis van specifieke kenmerken van een lijst te matchen. Dit maakt het gemakkelijker om bepaalde acties uit te voeren afhankelijk van de inhoud van de lijst.

Generic Attributes

C# 11 introduceert generic attributes, waarmee attributen gedefinieerd kunnen worden die met elk type, inclusief generieke types, kunnen worden gebruikt. Hierdoor is het gemakkelijker om herbruikbare en flexibele attributen te schrijven en informatie over types te verstrekken die door andere delen van uw code kunnen worden gebruikt.

Required Modifier

C# 11 introduceert het concept van required modifiers, waarmee aangeven kan worden dat bepaalde properties van een type door alle afgeleide types verplicht moeten worden geïmplementeerd. Dit is nuttig wanneer je er zeker van wilt zijn dat bepaalde leden altijd aanwezig zijn in alle afgeleide types, ongeacht hun implementatie.

Conclusie

C# 11 brengt een aantal handige nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Of je nu werkt met raw string literals, pattern matching op Span of ReadOnlySpan, generic attributes, required modifiers of list pattern, C# 11 maakt het ontwikkelen van software sneller, efficiënter en gemakkelijker. Upgrade nu naar C# 11 en ontdek de voordelen voor jezelf!

Deel deze pagina:
Marco
Auteur
Marco
Developer

Heb je vragen over dit onderwerp of zou je Marco willen inhuren voor een vergelijkbare opdracht?

Neem contact met ons op

Heb je een .NET expert nodig?

Neem contact met ons op

Lees de blogs die onze experts geschreven hebben

Lees ze hier
Cookies beheren